Pravno obvestilo

Spletna stran Axis mundi in vse povezane podstrani so last podjetja IN,  d.o.o., ki spletne strani tudi upravlja. Vsebinsko in slikovno gradivo, objavljeno na spletnih straneh www.axismundi.si, je last podjetja IN, d.o.o. in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja podjetja. IN, d.o.o. se bo po najboljših močeh trudil zagotavljati prave in ažurne podatke na svojih straneh, vendar pa za njihovo točnost in zanesljivost ne prevzema nobene odgovornosti. Prav tako ne prevzema nobene odgovornosti za občasno nedelovanje strani, za morebitno netočnost informacij ter tudi za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. IN, d.o.o. ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne viruse, ki bi se k uporabnikom prenesli s teh spletnih strani, in priporoča, da se uporabniki pred nevarnostjo virusov ustrezno zavarujejo še pred prenosom informacij s te spletne strani. Niti IN, d.o.o. niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

IN, d.o.o. si pridržuje pravico, da brez predhodnega opozorila kadarkoli spremeni vsebino teh spletnih strani.  

Na IN, d.o.o. spletnih straneh obstajajo nekatere povezave na druge spletne strani, ki niso v neposredni povezavi s podjetjem IN, d.o.o. Vse takšne strani ne spadajo v okvir pravnih obvestil, ki se jim zavezuje IN, d.o.o.

Zaščita zasebnosti

Na IN, d.o.o. spletnih straneh bo IN, d.o.o. zbiral nekatere podatke osebne narave in sicer za uporabo sistema pošiljanja e-novic ter za posredovanje ponudb kot odgovorov na prejeta povpraševanja.

IN, d.o.o. se zavezuje, da bo pridobljene podatke uporabljal izključno za namene, za katere jih je pridobil in jih ne bo posredoval tretjim osebam.

 

POLITIKA ZASEBNOSTI

V podjetju IN, d.o.o. ravnamo z osebnimi podatki skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Splošno Uredbo GDPR in Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov v podjetju IN, d.o.o., ki urejajo obdelavo osebnih podatkov, postopke in ukrepe zavarovanja, vključno z odgovornostjo in nadzorom v procesu njihove obdelave, na podlagi teh pravnih podlag pa je za zbrane osebne podatke vzpostavljen katalog zbirke osebnih podatkov, katerega upravljavec je IN, d.o.o, Litostrojska cesta 40, 1000 Ljubljana.

Uporabnik zbranih osebnih podatkov bo izključno podjetje IN, d.o.o.

IN, d.o.o. se obvezuje, da bo zaščitila vašo zasebnost. Obvezujemo se, da bodo podatki v celoti ostali v lasti IN d.o.o. in jih ne bomo posredovali, prodajali ali zamenjali z nobeno drugo organizacijo, podjetjem ali fizično osebo.

Naša spletna stran vključuje tudi povezave do drugih spletnih strani, ki so v naši lasti. Podjetje IN d.o.o. je odgovoren tudi za ravnanje in zaščito podatkov na teh spletnih straneh. Spletne strani v lasti podjetja IN d.o.o so: www.axismundi.siwww.mojasteklenicka.siwww.ekoman.siwww.posadisvojsvincnik.siwww.ekovrecka.si.

Z uporabo naših spletnih strani  se hkrati tudi strinjate z uporabo informacij na način in v zgoraj opisanih primerih. V primeru spremenjenih pogojev in pravil, vas bomo na teh straneh sproti obveščali.

Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno – zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, neželenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov.

Za dodatne informacije, nas prosimo kontaktirajte preko e-maila ali telefona 01/5607644.

Vsak uporabnik spletnega mesta www.axismundi.si, ki na našem spletnem mestu opravi vnos osebnih podatkov, daje tudi osebno privolitev za obdelavo na podlagi posebnega obrazca (soglasja), ki ga odda hkrati z naročilom izbrane ponudbe ali za obdelavo osebnih podatkov pri kreiranju uporabniškega računa / prejemanju e-novic.

Na soglasju lahko opcijsko izberete za katere namene se lahko vaši osebni podatki obdelujejo, poučeni pa ste prav tako o svojih pravicah, kot sledi:

Kot uporabnik našega spletnega mesta (naročnik) ste tako seznanjeni, da lahko kadarkoli zahtevate, da vam podjetje IN, d.o.o.:

 • potrdimo, ali se podatki v zvezi z vami obdelujejo ali ne, in vam omogočimo vpogled v vaše osebne podatke, ki so vsebovani v zbirki osebnih podatkov ter njihovo prepisovanje ali kopiranje;
 • omogočimo vpogled v katalog zbirke osebnih podatkov oz. evidenco dejavnosti obdelave osebnih podatkov;
 • posredujemo izpis osebnih podatkov, ki so vsebovani v zbirki osebnih podatkov in se nanašajo na vas;
 • posredujemo seznam uporabnikov, katerim so bili posredovani osebni podatki, kdaj, na kakšni podlagi in za kakšen namen;
 • podamo informacijo o virih, na katerih temeljijo zapisi, ki jih o vas vsebuje zbirka osebnih podatkov, in o metodi obdelave;
 • podamo informacijo o namenu obdelave in vrsti osebnih podatkov, ki se obdelujejo, ter vsa potrebna pojasnila v zvezi s tem;
 • pojasnimo tehnične oziroma logično-tehnične postopke odločanja, v primeru izvajanja avtomatiziranega odločanja z obdelavo osebnih podatkov posameznika.

Kot uporabnik našega spletnega mesta (naročnik) ste seznanjeni z dejstvom, da imate v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter Splošno Uredbo GDPR še sledeče pravice:

 • da se obdelava vaših osebnih podatkov omeji, kadar velja en od naslednjih primerov:
 1. če oporekate točnosti podatkov (obdelava se omeji za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov);
 2. če je obdelava nezakonita in vi pa nasprotujete izbrisu vaših osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe;
 3. kot upravljavec osebnih podatkov ne potrebujemo več za dogovorjene namene obdelave, temveč jih vi, potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
 4. v primeru, da vložite ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi upravljavca prevladajo nad vašimi razlogi;
 • da se vaši osebni podatki v naših zbirki popravijo (IN, d.o.o. je dolžan popraviti vaše netočne osebne podatke, prav tako pa imate (ob upoštevanju namenov obdelave), pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave;
 • da se vaši osebni podatki izbrišejo (ter »Pozabijo«) – če več ne želite, da se vaši osebni podatki obdelujejo in ob pogoju, da ni zakonitih razlogov za njihovo nadaljnjo hrambo oz. obdelavo, lahko zahtevate, da se vaši podatki izbrišejo brez nepotrebnega odlašanja, in sicer kadar velja eden od naslednjih razlogov (razen zakonskih izjem):
 1. vaši osebni podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani;
 2. prekličete privolitev, na podlagi katere poteka obdelava in kadar za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga;
 3. ugovarjate obdelavi, pod pogojem, da za obdelavo ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi, ali pa (kadarkoli) ugovarjate obdelavi kadar se osebni podatki obdelujejo za namene neposrednega trženja;
 4. vaši osebni podatki so bili obdelani nezakonito;
 5. vaše osebne podatke je treba izbrisati za izpolnitev pravne obveznosti v skladu s pravom RS;
 6. vaši osebni podatki so bili zbrani v zvezi s točno določeno ponudbo.
 • da ste seznanjeni z rokom hrambe vaših osebnih podatkov;
 • da se zavedate, da imate pravico do pravnega sredstva – vložitve pritožbe;
 • da imate pravico do prenosljivosti osebnih podatkov (velja samo za osebne podatke, ki so obdelani avtomatizirano).

Vaše pravice lahko zahtevate s pisno ali ustno zahtevo na zapisnik na naslovu: IN, d.o.o, Litostrojska cesta 40, 1000 Ljubljana.

Te pravice vas ne odvežejo obveznosti, ki jih imate po Splošnih pogojih oziroma jih ima do vas sklenjena pogodba z IN,  d.o.o..

Piškotki

Kaj so piškotki

Piškotki so kratke besedilne datoteke, ki jih spletno mesto pošlje brskalniku (če jih spletno mesto le uporablja). Glavni cilj piškotkov je, da spletni strežnik prepozna računalnik. Piškotki niso nujni vendar lahko bistveno izboljšajo uporabniško izkušnjo. Na spletnem mestu uporabljamo piškotke izključno za analizo obiskanosti spletnega mesta. Upoštevajte, da se z uporabo spletnega mesta strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

 

Vrste piškotkov

Piškotki so, recimo jim vrsta datoteke, ki jih med vašim obiskom spletnega mesta le-ta ustvari in vanje shrani podatke. Tako vam je ob naslednjem obisku zagotovljeno mnogo lažje in hitrejše brskanje po spletnem mestu. Ločimo dve vrsti piškotkov, in sicer:

 • Začasni piškotki, ki so ustvarjeni zgolj začasno in beležijo podatke med vašim brskanjem. Ko zaprete okno vašega brskalnika, se piškotki izbrišejo;
 • Trajni piškotki ostanejo na vašem računalniku ali drugi napravi in so aktivirani vsakokrat, ko obiščete spletno mesto.

 

Katere piškotke uporablja naše spletno mesto