STYRIA DIGITAL MARKETPLACES d.o.o.

Združitev blagovnih znamk mojedelo.com in bolha.com

  • Ključne besede: Oznaniti združitev podjetij, ki stojita za blagovnima znamkama mojedelo.com in bolha.com, pod krovno znamko Styria digital marketplaces
  • Obdobje izvedbe: SEMPL, 24 in 25. november 2016

Izziv:

Kako na izviren in praktičen način pokazati, da sta se 2 podjetji združili pod 1 streho. Ciljna javnost: oglaševalci, marketinški direktorji in odločevalci, mediji in medijske agencije.

 

Kako smo se ga lotili:

Ciljna skupina je bila zahtevna v smislu kreativnega izziva, saj se vsakodnevno srečujejo z idejami iz kreativnega sveta – medijski in oglaševalski svet. Rešitev je morala biti všečna na oko in praktična, ki ponuja možnost pozitivne povezave s podjetji. Kombinacija priljubljene zmešane pijače je bila primerna izbira za sproščeno vzdušje na dogodku in prepoznavnost spremembe na slovenskem trgu.

Nedvomno smo dosegli jasnost sporočila, ki je zadelo bistvo oz. dobro služilo namenu komunikacije.

Rezultat:

Ana Maruša Grah
vodja marketinga

Na prvo žogo smo želeli povezati povezovanje oz. združitev dveh uspešnih podjetij pod eno streho. Ker gre pri združitvi vedno za povezovanje dveh samostojnih komponent v skupno, še boljšo mešanico, smo ta koncept opredmetili z eno od najbolj poznanih mešanic pijač – gin tonikom. Tako gin kot tonik sta sama po sebi povsem zadovoljiva, najraje pa ju imamo, ko sta združena. Enako konotacijo smo želeli komunicirati z našo akcijo. Komunikacija je temeljila na zasnovi povsem kustomiziranega paketa, ki je vseboval steklenički vrhunskega gina ter tonika in s kreativo nagovarjal uporabnika, da ju združi. Paket je dopolnjevala spletna prisotnost na naslovu www.zdruzi.me, kjer je kreativa sledila vzoru paketa, na kratko pojasnila, za kakšno združitev gre, ter v slogu praznovanja ponudila še glasbeno playlisto za poslušanje ob uživanju ob pijači. Ker na tovrstnih dogodkih obiskovalci prejmejo v roke velike količine različnih promocijskih daril, smo želeli, da ciljni skupini ponudimo nekaj kakovostnega ter uporabnega, kar lahko potrošijo na licu mesta. Nedvomno smo dosegli jasnost sporočila, ki je zadelo bistvo oz. dobro služilo namenu komunikacije.

b

Lahko osrečimo tudi vas?

Povabite nas na sestanek in
nam zaupajte vaše želje.

Kontaktiraje nas

x