Promocija = Emocija

red-201

V sodelovanju z najboljšimi tiskarji vam za vsak izdelek zagotovimo najprimernejšo tehniko dodelave.

Pred vami so opisi nekaterih izmed njih:

Sitotisk

• možnost tiska na večje površine – do formata b1 
• intenzivnost barv, ki jo lahko dosežemo z močnejšimi nanosi 
• prilagodljivost različnim površinam in materialom 
• posebni učinki, kot so odsevni tisk in barve, ki oddajajo svetlobo

Pri sitotisku barve na podlogo ne »pritisnemo«, temveč jo nanjo nanašamo prek fino tkane porozne tkanine (sita), ki deluje kot šablona. S stopnjo poroznosti sit določamo ločljivost, z zaporednim nanašanjem barv pa ustvarjamo večbarvne motive.

Sitotisk se v veliki meri uporablja pri barvnem tiskanju na pole, iz katerih se izdelek naknadno izdela, omogoča pa nam tudi tisk izdelkov nestandardnih oblik in velikosti.

Tiskamo lahko na plastiko, steklo, kovino, umetne tkanine, les, usnje, papir, folije ...

Sitotisk na tekstil

• Večbarvni tisk do formata 38 x 40 cm 
• Hitrost, ki jo omogoča avtomatiziran proces direktnega tiska na izdelek 
• Edinstveni posebni učinki, ki jih med drugim omogoča možnost debelejšega
 nanosa barv

Sito tisk na tekstil je ena izmed zvrsti sito tiska, namenjena izključno tisku na bombažne tkanine. Tehnologija, ki se pri tem uporablja, zagotavlja kakovostno večbarvno tiskanje in ustvarjanje številnih posebnih učinkov, tudi v večjih serijah.

S strojnim nanašanjem emulzije na sita zagotavljamo večjo kakovost odtisov, s skrbno pripravo in izbiro najboljših barvil pa dosegamo obstojnost tiska, odpornega tudi na intenzivno uporabo in pranje.

Tiskamo lahko na vse vrste tekstilnih izdelkov z vsaj 60% vsebnostjo bombaža, kot sonaprimer: Majice, Bombažne vrečke, prti, krpe, ...

Preslikači

• tiskanje na površine, kamor z direktnim tiskom ne moremo tiskati 
• ne vplivajo na strukturo materiala 
• visoka ločljivost, ostrejše linije

Preslikači so izdelki transfernega tiska. Pri njih želeni motiv najprej odtisnemo na papir in ga šele nato s toplotnim prenosom »zalikamo« na izdelek. Na papir lahko tiskamo v različnih tehnikah: govorimo o offset, sito ali digitalnih preslikačih. Poznamo pa tudi t. i. rezane preslikače, ki so narejeni iz folije in floka.

Čeprav je celoten postopek tiskanja in »likanja« preslikačev nekoliko počasnejši od direktnega tiska, se ta dvojni proces v nekaterih primerih izkaže za prednost.

Tiskamo lahko na izdelke iz naravnih in umetnih tkanin, kot so: torbe in nahrbtniki, kape, majice,dežniki, vetrovke, športna oblačila, delovne obleke in uniforme,...

Tampo tisk

• visoka ločljivost, ki omogoča natančen odtis tudi zelo majhnih motivov 
• kontrastne barve in natančnost odtisa, ki je primerljiva s kakovostjo offset tiska 
• izredna odpornost proti UV-svetlobi, primerna tudi za najbolj obremenjene površine izdelkov

Tampo tisk je s svojo sposobnostjo tiska na tridimenzionalne površine eden najbolj 
vsestranskih načinov tiska. To omogočajo posebne mehke blazinice (tamponi), ki se prilagodijo izdelku, na katerega tiskamo.

Namenjen je predvsem tisku na manjše površine, kjer s tankim nanosom barv omogoča tisk drobnih motivov v izredno visoki ločljivosti.

Poleg znanja je pri tampo tisku izrednega pomena tudi tehnologija, ki jo pri tem uporabljamo.
Zaprti sistemi, pri katerih je barva med tiskom hermetično zaprta, so zagotovilo, da bo prvi odtis popolnoma enak zadnjemu tudi pri večjih serijah. Ob tem vam, v tiskarni s katero sodelujemo, kot redkost na slovenskem tržišču ponujajo tudi tampo tisk s 4-barvnim in 6-barvnim strojem.

Ker mora imeti pri tampo tisku izdelek večjo oprijemljivost kot blazinica, z njim ne moremo tiskati na silikon ali podobne neoprijemljive materiale, pri nekaterih zelo redkih vrstah plastike pa je potrebna predpriprava.

Tiskamo lahko na kovino, steklo, usnje, umetne materiale, les in PVC.
Visoka ločljivost, obstojnost in izredna prilagodljivost tampo tiska različnim oblikam zagotavljajo učinkovito pozicioniranje vaših oglasnih sporočil na skoraj neomejen seznam majhnih izdelkov.

Sublimacijski tisk

• žive barve, ki omogočajo izredno realističen prikaz motivov 
• visoka ločljivost, ki smo je bili doslej vajeni le pri tisku na papir 
• neverjetna obstojnost, ki je enaka obstojnosti materiala, na katerega tiskamo

Sublimacija je izraz za fizikalni pojav, ko neka snov iz trdnega agregatnega stanja preide neposredno v plinasto. Pri sublimacijskem tisku barvila sublimirajo in kot plin prodrejo globoko v strukturo materiala. Ena od glavnih prednosti te vrste tiska je, da se barva ne nanaša na površino materiala, temveč ga obarva.

Tako »vtetovirani« motivi ponujajo kar nekaj prednosti. Poleg obstojnosti, živih barv in visoke ločljivosti je pomembno tudi to, da lahko tiskate po celotni površini izdelka, ne da bi pri tem posegali v lastnosti materiala.

Sublimacijski tisk je bil do pred kratkim mogoč le v množični industrijski proizvodnji. Z novo tehnologijo pa lahko prednosti tega postopka izkoristite tudi vi.

Tiskamo lahko na bele ali brezbarvne poliamidne in poliestrske materiale.
Izredna obstojnost, izjemni barvni kontrasti in visoka ločljivost sublimacijkega tiska zagotavljajo neskončne možnosti pri ustvarjanju unikatnih daril.

Kreativni tiski

Tiskanje je kompleksen postopek, ki se s pomočjo novih tehnologij in ustvarjalnosti tiskarskih mojstrov hitro spreminja in napreduje.

Ob vsesplošni razširjenosti tiskarskih izdelkov postaja učinkovito posredovanje tiskanih sporočil vedno težje, izstopanje iz množice pa ključnega pomena za uspeh skoraj vsakega podjetja.

Dvignjen tisk s 3D efektom
Takšen tisk omogoča izpostavitev ključnih elementov vašega sporočila in bolj realističen prikaz motiva. Dramatični učinki, ki jih z njim dosegamo pa so zagotovilo, da bo vaše podjetje še bolj izstopalo iz množice.

Dvignjen tisk z ostrimi robovi
3D efekt z ostrim robom dobimo z uporabo debeloslojnega sita - debelejše ko je sito, višji je tisk, robovi pa so še vedno ostri. 3D efekt je zagotovilo, da natisnjeni motiv zares "pade v oči".

Lak efekt
Z lak efektom lahko pričaramo učinek stekla, gela ali vode. Kreativne možnosti, ki jih s tem dobimo, pa omejuje le domišljija.

Fosforni tisk
Fosforni tisk oddaja svetlobo v temi in omogoča dodatno izraznost v slabših svetlobnih pogojih (diskoteke, nočni klubi). Uporabimo ga lahko pri vseh tiskih s svetlimi barvami, tudi v kombinaciji z dvignjenim tiskom.

Sijaj efekt
Z efektom sijaja lahko ustvarimo videz različnih bleščečih in kovinskih površin. Z njim bo vaše sporočilo zares zablestelo.

Odsevni tisk
Daje podobo svetlobno odbojnega efekta, podobno kot pri prometnih znakih in registrskih tablicah. Poleg večje izraznosti pa lahko prispeva tudi k dodatni varnosti v cestnem prometu.

 

AxisMundi-magazine nov16-web

Tisk P