Promocija = Emocija

gre-207

Graviranje

Graviranje kovin
Lasersko graviranje kovin lahko uporabimo za osnovno označevanje logotipov ali zahtevnejše globinske gravure. Z barvo kovine (bela - aluminij, srebro, rumena - medenina, zlato, rdeča - baker) je tudi gravura posledično bolj ali manj sive do črne barve z odtenki kovine oz. njenih primesi.

Graviranje lesa
Ker je lasersko graviranje lesa pravzaprav žganje lesa, kot rezultat laserskega graviranja dobimo vžgano sliko, logotip ali napis. Različne vrste lesa dajejo različne odtenke gravur. Za barvo je pomembna količina kisika, ki gorenje omogoča. Z laserjem je tako mogoče doseči žganje lesa v tako omejenem obsegu, da les pri izžiganju sploh ne počrni. Ker tako ohranja naravno barvo je učinek še najbolj podoben dolblenju.

Graviranje usnja
Lasersko graviranje usnja omogoča izdelavo diskretnih napisov in logotipov na usnjene artikle. Z laserjem se prežge zgornja, gladka površina usnja.  Na svetlejših odtenkih usnja je laserska oznaka kontrastnejša, medtem, ko je na usnju temnejših barv gravura bolj diskretna.

Graviranje stekla
Steklo je zelo prijazno za izdelavo laserskih oznak. Učinek, ki ga naredi laser je še najbolj podoben peskanju. Deformacija stekla je zelo majhna zato ni bojazni, da bi se lasersko označen steklen artikel razbil.   

Graviranje akrilnega stekla
Z laserji lahko v pleksi steklo izrezujemo poljubne oblike napisnih tabel, obeskov, stojal , itd. Poleg  rezanja in graviranja motivov je možna tudi ukrivitev izrezanih oblik. Lasersko rezani izdelki zaradi kvalitete reza ne potrebujejo dodatne obdelave poliranja. Pri rezanju in graviranju je omejitev površine 600 x 300 mm, maksimalna debelina rezanja pa je 8 mm.

Graviranje kamna
Lasersko graviranje kamna je možno za vse trdote kamnin. Kamen kot naravni material ni homogen zato se različno odziva na laserski žarek, kar lahko ustvari raznovrstne nianse gravur. Z laserjem je možno gravirati tudi napise na poldrage in drage kamne, kristale, itd.

AxisMundi-magazine nov16-web

Graviranje P